Zelena leća sa kvinojom

Zelena leća sa kvinojom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Leću ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa 1 kašikom soli i 500 ml vode.

Korak 2

Nakon što zavri kuhajte oko 20 minuta, ili dok leća ne bude kuhana.

Korak 3

Kuhanu leću odmah ocijedite. Ocijeđenoj leći dodajte sok od limuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.

Korak 4

U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte luk, mrkvu i 1/4 male kašike soli.

Korak 5

Dinstajte 5-6 minuta.

Korak 6

Smanjite temperaturu i dodajte paradajz pastu i aleva papriku. Na niskoj temperaturi dinstajte 1-2 minute.

Korak 7

Zatim dodajte kvinoju i 350 ml vode. Povećajte temperaturu dok ne zavri. Zatim opet smanjite i kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok kvinoja ne bude kuhana.

Korak 8

Kuhanoj kvinoji dodajte ocijeđenu leću i peršun. Izmiješajte i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!